Természetesen

A csontkovácsolásról a természetgyógyásszal

A természetgyógyászatnak egyelőre vitatott a helye a társadalomban és orvostudományban egyaránt, tény azonban, hogy vannak természetes gyógymóddal foglalkozók. Ilyen a csontkovács is.

Kelemen István – aki több mint hét éve foglalkozik csontkovácsolással – szerint a természetgyógyászatnak egyre biztosabb helye van a gyógyításban, kezelésben, a megelőzésről nem is beszélve. A többnyire Magyarországon tevékenykedő szakember szerint a végtag-, valamint ízületpanaszok esetében a gyógyítás sokkal hatásosabbá válik, ha a kezelésbe a csontkovácsolás módszereit is beiktatják.

Mindent szépen helyrepattint

Mit tesz a csontkovács? Kérdésünkre az Európai Unióban is elismert diplomával rendelkező természetgyógyász azt válaszolta:  „Gyakorlatilag helyreteszi az elmozdult ízületeket, csigolyákat, mindent szépen helyrepattint. Ez hasznos, mert a kevés fizikai munka, a strapás életmód, a helytelen táplálkozás következtében felborul a szervezet biomechanikája. A csontkovács viszont elejét tudja venni ennek, tehát a prevenciónak is fontos szerepe van tevékenységünkben.”
Kelemen István azoknak is ajánlja, hogy csontkovácshoz forduljanak, akik tünetmentesek. Két találkozás után normális körülmények között legalább egy évig panaszmentes marad a páciens. „Akkor érzi jól magát hosszú hónapokig a kezelt, ha nem teszi ki magát a földből jövő káros sugárzásnak” – magyarázza a természetgyógyász, arra utalva, hogy a földben található káros erek kihatnak a jó közérzetre, betegségeket váltanak ki. „Ezek az erek akkor is befolyásolják a szervezetet, ha valaki a hatodik emeleten lakik, tehát aránylag távol a föld szintjétől” – tette hozzá, majd elmondta, az, amiben ő már talán profinak számít, nem újkeletű dolog: a csontok kimozdítását már 2700 évvel ezelőtt gyakorolták, a masszázstechnika pedig szintén sokéves múltra tekint vissza. „A csontkovácsolás több a masszázsnál, hiszen megvannak a saját technikái, módszerei” – mondta Kelemen István

Mi történik a csontkovácsnál?
A pácienstől először azt kérdi meg, hogyan alszik, hiszen aki fáradtan kel, annak az ágya minden valószínűség szerint káros földsugárzás vonalában van. Ezt auramérésből tudja kimutatni. Még mielőtt a tünetekről kérdezné a beteget, Kelemen István  arról érdeklődik, hogy látogatója mikor született. „Az orvosasztrológia alapján minden jegyhez tartozik egy szerv. Például a skorpiónak a sarka fájhat, a húgyhólyagjával, petefészkével lehet gondja, és nagyon felfázós. Nem az állítom, hogy biztosan ezzel lesz baja, hanem azt, hogy ezzel lehet majd gondja. A kezelésnél ezekre a szervekre is hangsúlyt fektetünk, mint prevenciós célterületre. Általában 95 százalékban eltalálom, mi a gondja a páciensemnek” – mondta Kelemen István.

Orvos- vagy természettudomány?
A szakember szerint a csontkovácsolás és az orvostudomány ki kellene, hogy egészítse egymást, ez lenne a szerencsés eset, és volt már rá példa, hogy orvos küldött pácienst csontkovácsolásra. „Ez örömmel töltött el. Mindamellett azt gondolom, hogy egy testi tünetet vegyszerrel kezelni múlt századi technológia” – tette hozzá. A természetgyógyásznak továbbá rengeteg gyógymód és anyag áll a rendelkezésére. Például méhészeti termékek, gyógyvizek, vitaminok, méregtelenítő eszközök, stb. „Ezeknek a helyes használatával csodák tehetők. Ráadásul természetes állaguk folytán egytől egyig mentesek a mellékhatásoktól, szövődményektől” – mondta még Kelemen István