Gombásodásról – körömgombák
A mai rohanó társadalmunk egyik tipikus tünete a gombásodás. Különösen a körömgombák. Erről szeretnék pár szót ejteni.

A körömgombákat magam egy kínai öreg doktornőtől tanultam meg kezelni, illetve gyógyítani. Ő ezt akupunktúrával tette, amire még kitérek.

A gombásodások nem véletlenül a végtagokon jelentkeznek leggyakrabban, pl. kéz, láb. Ezek helyezkednek el a legmesszebb a szívtől. Ezért a vérellátás nagyon könnyen alulműködhet a végtagok végén. Ennek ezer oka lehet. A végtagok legvégén helyezkednek el a körmök. Annyit bizonyosan állíthatunk, amelyik szerv vérrel jól ellátott, kevésbé lesz hajlamos megbetegedésre. Ahol viszont alultápláltságról beszélünk, ott a betegségek előfordulása is sokkal gyakoribb. Az egyik ok tehát, a vérrel alul ellátott körmök. Ez egyszerűen fizikai ok. A kínai filozófia azt állítja, hogy a körmök vannak legmesszebb az agytól. Ha gerinccsigolyákból kilépő ideggyökök nyomás vagy sérülés alatt állnak, ott megszakad az úgynevezett elektromos kapcsolat az agy és az adott szerv között. Ez nemcsak a körmökre igaz. Ez a magyarázata annak, hogy csontkovácsolással tudunk belső szerveket gyógyítani. (Létrehozzuk az elektronikus kapcsolatot az agy és a szerv között.) A körmök esetében ez egészen konkrétan úgy néz ki, hogy ha akupunktúrás tűvel szúrunk a körömház bizonyos pontjaira, ami nem mindig fájdalommentes, akkor inger éri az agy és a köröm közötti csatornát. Bizonyos idő után az agy újra kapcsolatba kerül a körömházzal, és az újonnan létrehozott kapcsolat által az agy felismeri az idegen (beteg) részt a körömnél. Egészen egyszerűen lenöveszti a beteg körmöt. A kezelések után több páciensem már pár héttel beszámolt arról, hogy a körömház közelében már nő az új, egészséges köröm. Ez a kínai filozófia!!!

Tapasztalatom szerint működik. Ráadásul tartósan úgy is marad.
Ezen kezelés óriási előnye, hogy természetes. Nem használunk kémiai vegyszereket. Ennek nincs mellékhatása, szövődménye. Amíg a gyógyszeres kezelés mellékhatásokkal jár. Nem beszélve arról a tényről, miszerint erősen megterhelik a forgalomban lévő anyagok a májat, az epét, a vesét és a gyomrot. Képzeljük el, hogy az amúgy is periférián elhelyezkedő és vérrel eleve alul ellátott körmökhöz mennyi jut el a szerből?! Azt már nem is említem, hogy a fent nevezett szerek kicsi hányada csak a hatóanyag. Így aztán megérthető, miért gyógyulnak ezek ilyen lassan. Magam a természetes rendszereket és módszereket alkalmazom, mind magamon, mind pácienseimen.

Nagyon sok függ a betegség fennállásának idejétől. Magyarul: minél régebben áll fenn a gombásodás, annál nehezebb és annál makacsabb. Azt ajánlom mindenkinek, nézze meg a saját láb- és kézkörmeit, és ha bármiféle rendellenességet tapasztal, keressen fel. Ilyenek szoktak lenni például a köröm megvastagodása, hosszanti berepedezettsége, elsárgulása és különböző egyéb tünetek. Ha ezeket tapasztalja magán vagy családján, akkor még időben van.

Megelőzés itt is egyszerűbb és sokkal könnyebb, mint a már fennálló gombásodási folyamatot visszafordítani.

A megelőzést nem én csinálom, hanem azt tanácsolom Önnek, kedves olvasó, hogy kezdje el tornáztatni a lábát és kezét. Magyarul: mozogjon. Azt Önre bízom, milyen sportot választ. Különösen jó erre a jóga. Véleményem szerint csinálja azt, ami rövid ideig tart és egyszerű.

Nemcsak a körömgombát, de bármiféle egyéb gombásodás a lábon megelőzhető, ha mindig szárazra töröljük bármiféle vízzel való találkozás után. Nagyon sok esetben zoknit húz az ember, pedig még a lába kissé nyirkos. Ne tegye!!! Törölje teljesen szárazra!!!

Tisztelettel:
2012. február 24.