Fénytáplálkozásról (fény, mint éltető elem, s hogyan lehet ez?)

Mivel mostanság rengeteg kérdést kapok a témával kapcsolatban, továbbá egyre többen beszélnek erről, ezért kissé elmélyedtem a témában, s rájöttem pár igazságra ez ügyben.

Az ember véleményem szerint leegyszerűsítve egy indivi-DUALITÁS!
Egyszerre a fizikai test és a teremtő szellem egyben. (Ez utóbbit van, aki Istennek nevezi.) Nem szeretném azonban, ha bárki is túlságosan hozzá ragadna a szavakhoz, mert azok csak útjelző táblák. Próbálják az elme nyelvére lefordítani a kifejezhetetlent. Ezzel próbálkozom én is. Sokkal inkább figyeljen arra, hogy mit érez közben. Százszor erősebb közvetítő ereje van az érzésnek, mint a szónak.

Vissza a test-szellem kérdéshez! Aki úgy vélekedik, hogy ő kizárólag a fizikai teste, és slussz-passz, annak teljesen tiszteletben tartom e véleményét. Lesznek, akik tudják-érzik, hogy ők nem csak a testük, hanem valami sokkal többek ennél, nekik írom e cikket! E kettő közül csak a test tud meghalni, a szellem nem. Halál után a szellem tovább él, s kérdem én, mi táplálja ezután? Nyílván a prána, a fény.
Nem lehet, hogy most itt a dualitásunkban táplálhat minket a fény, vagy a prána? Nagyon is! Mivel az van amit hiszünk, lehet, hogy fénytáplálkozással közelebb kerülhetünk isteni (szellemi) mivoltunkhoz. Netán még a megvilágosodáshoz, az ego halálához is? (A kettő ugyanaz.)
Arról nem is beszélve, hogy azért vagyunk itt (még mindig újra és újra), hogy megvilágosodjunk, s kijöhessünk a karma örökösnek tűnő csapdájából.

Nos, ez volt amire rájöttem, s nem szeretném ezt bő lére ereszteni, a lényeg benne van.

Azt mondja a latin: SAPIENTI SAT (a bölcsek értik).

Kelt Egerben, 2007. 02. 02-án a vízöntő havában.
Tisztelettel: Kelemen István

Táplálkozásunk a XXI. században! (jelen cikk egy tömörítvény, amiből eltávolítottam minden felesleges szót, ezek tehát kizárólag a száraz tények)


Nem lehet eleget hangsúlyozni az élelmezés fontosságát természetgyógyászati szempontból. Ma már köztudott, mennyire összefügg egészségünk állapota a táplálkozásunkkal.
Magam kísérletezek vele kb. húsz éve, hogyan lehetne optimalizálni fizikai testünket, illetve annak állapotát étrendünk változtatásával. Bizonyos dolgok elhagyásával, vitaminokkal és méregtelenítéssel. E három tényező szoros összefüggésben van egymással. Véleményem szerint csakis együtt érthető meg e három dolog. Továbbá eredményesség terén ez az igazság fokozottan érvényes. Hosszas keresgetés és kísérletezés után el tudtam különíteni 8 dolgot amelyek elhagyásával sokkal jobban élhetjük az életünket. A fizikai test nagyon fontos. Önmagában véve képes lenne 120-140 évet is élni. Az ettől jóval korábbi halálozások oka a helytelen üzemeltetésben rejtőzik javarészt.
A fent említett 8 dolog: CIGARETTA, KÁVÉ, ALKOHOL, HÚS, CUKOR, SZÉNSAV, NULLÁS- VAGY FEHÉRLISZT, FLUOR.
Első hallásra megdöbbentőek lehetnek ezek, itt kérek mindenkit, ne ítélje meg az olvasottakat, hanem próbálja ki! Tanácsom a következő: lehet, hogy Ön már eleve nem él mind a nyolccal együtt, azaz pár szokása nincs is meg. Kérem, fokozatosan tegye le őket, azaz 2-3 db-nál semmiképpen sem többet egyszerre. Itt kivétel a cukor, melynek elhagyása komoly elmebeli és élettani tüneteket képes produkálni. Egyszerre csak egyet! Azzal kezdje, ami ön számára a legkönnyebb! Leszögezem, hogy álláspontom nem mindenben egyezik az orvostudományéval. Ezek a tapasztalataim korántsem biztos, hogy Ön számára igazak. Vázlatosan leírom, mit miért nem ajánlok.

CIGARETTA: 32 féle betegséget okoz. A dohánynövény radioaktív növényeket von ki a földből, ezért hasznos. Legfőbb veszélye az, hogy tudják mit okoz!
KÁVÉ: erősen savasító hatása van, akadályozza a vitaminok felszívódását, valamint a nyomelemek beépülését.
ALKOHOL: erős tudatmódosító hatású, 3-4 napos kiürülése végett veszélyes. ALKOHOLIZMUS = napi egy pohár!!!
HÚS: erősen savasítja amúgy is savas testünket. A leölt állatokban keletkező húgysavak és karbonsavak fokozzák a sejtek elöregedését. Nagyon durva rezgés.
CUKOR: savasít, közömbössé, lanyhává tesz. Iszonyú veszélyes. Testünknek semmi szüksége nincs rá, mégis egy átlag amerikai 67-77 kilógrammot fogyaszt évente! Akit bővebben érdekel olvassa el a Cukor+ című könyvet vagy/és a Vitaminbiblia című könyv Cukor fejezetét.
SZÉNSAV: rendkívüli módon savasít! Puffasztja a gyomrot és beleket. Nőknek kalciumhiányt és csontritkulást okozhat.
NULLÁSLISZT: értéktelen, emészthetetlen anyag, amire semmi szükség nincs. Teljes kiőrlésűvel kell helyettesíteni.
FLUOR: elsősorban a fogkrémek népszerű alkotóeleme. Erős sav. Káros a fogakra is. Olyan vegyület, amire nincs szükség, és ne feledjük a szájüregből sok minden felszívódik. (fogkrémre sincs szükség)

A felsorolás korántsem teljes, véleményem szerint ezek a legdurvábbak. Fokozatosan ezek elhagyása sokkal jobb közérzethez segíti a kedves érdeklődőt. Meg lehet nézni a “Super size me” című filmet. Legnehezebb a cukor: első lépésként térjen át a monoszaharinokra, gyümölcscukorra, szőlőcukorra. Ezt használva a háztartásban, az egészségi állapotában gyökeres változás indul meg. Pár szóval az édesítőszerekről: egy részük nem káros, másikuk viszont iszonyúan mérgező! Akit bővebben érdekel, tudok küldeni “E-táblázatot”, az élelmiszeripari adalékok pontos listáját. E témában kibukott sajtóbotrányok csak a jéghegy csúcsai.
Tudatos elmérgezés folyik világszerte, néha azt szoktam mondani, még jó hogy nem tudjuk mi van benne. EZ IGAZ.

Kelt Egerben, 2007. 01. 17-én a bak havában.
Tisztelettel: Kelemen István

U.i.: Kedves Mesterem azt találta mondani: “Csak az nem káros számunkra, amit biztosan nem ettünk meg.” Sajnos ez ma igaz.