A www.nyugatijelen.com lapban megjelent cikk “Hatékony csontkovácsolás”

Vékás János tanítványa

Hatékony csontkovácsolás

Zeteváralján, a közelmúltban megtartott Életmód tábor alkalmával Kelemen István magyarországi csontkovács meglepő kijelentést tett: a vadászi Vékás János Európa legjobb csontkovácsa, akitől maga nagyon sokat tanult. Kíváncsivá tett, hát elbeszélgettünk.

– Mire alapozza a kijelentését?

– János bácsi valódi őstehetség, aki igen gyorsan, hatékonyan dolgozik. Olyan gerincsérves eseteket is képes kezelni, amilyenekhez más csontkovács hozzá sem mer nyúlni. Olyan esetekről beszélek, amikor a gerincvelő kitüremkedik az elcsúszott csigolyák között. A kitüremkedés mértékét nehézségi fokokban mérik. Ha csak egy keveset van kitüremkedve, azt én is helyre teszem, a nehezebb esetekkel viszont már csak ő boldogul, mivel lát az ujjaival. Többször jártam nála, megmutatta, hogyan csinálja.

– Elmondja a titkait? Mások megpróbálják családon belül továbbadni…

– Igen ám, de János bácsi családjában, úgy tűnik, nem lesz kinek továbbadni e rendkívüli tehetséget, tudást. Én viszont minél többet szeretnék megtudni tőle. Egy titkot még nem árult el: hogyan lát az ujjaival? Mert hogy lát, az biztos, mivel a csigolyák közül az idegszálat az ujjával képes kiszedni, bármilyen felhajtás nélkül.

– Véleménye szerint János bácsi mindent tud a csontkovácsolásról?

– János bácsi kitűnő csontkovács, mégsem egészen az ő módszerét követem, mivel rájöttem: a páciensnek arra is nagy szüksége van, hogy a gyógyulás tartós legyen. Ehhez feltétlenül szükség van a káros földsugárzás kiiktatására, amiben nagy fontossága van az ágy elhelyezkedésének. Ha ugyanis az ágy mozgó vízér vagy Hartmann-zóna fölött található, nincs lehetőség a gyógyulásra. E két tényező részletes ismertetésétől helyhiány miatt el kell tekintenem, de a statisztikák magukért beszélnek: az egészséges emberek 67-70, míg a betegek 98%-a káros földsugárzásnak van kitéve. A csontkovácsolást tehát a káros földsugárzásnak a leellenőrzése kell hogy megelőzze. E mérések elvégzésére nekem nincs időm, ezért betanítottam egy székelyföldi barátomat. Ketten megyünk a beteg lakására, ő mér, én kezelek, és e módszerrel kiváló eredményeket értünk el. A gyógyítás másik eleme – amit János bácsi is elmondott – szárazon senkit nem szabad kezelni, tehát az embert ki kell lazítani. Erre találtam egy különleges masszázst, amelylyel 3 perc alatt bárkit megszabadítok a félelmeitől. Ugyanakkor azt is tudni kell: a csontkovácsolás intim dolog, bizalmon alapul. Ha tehát a páciens megelőlegez a bizalmával, elhív a lakására, ahol a földsugárzást is bemérhetjük, a gyógyítás fájdalommentes, tartós lesz.

– Hajlandó lenne minderről előadást tartani, esetleg gyógyítani is?

– Hogyne, Nagyváradon, Marosvásárhelyen és Szamosújváron rendszeresen megtalálhatnak, igény esetén Arad környékére is szívesen elmegyek. Engedéllyel rendelkezem, elérhető áron kezelek, a minőségért jótállok.

Balta János

Forrás: http://www.nyugatijelen.com/archiv/2006/oktober/okt.%202%20hetfo/j6.html#3