Marosvásárhelyi Népújságban megjelent cikk I

CSONTGYÓGYÁSZAT TÉNYLEG VAN?

Igen nehéz feladatra vállalkoztam amikor elhatároztam, hogy leírom a csontgyógyászat vagy kézzel végzett izület ill. gerinc karbantartás lényegét egy rövid cikkben. Ezt nevezik csontkovácsolásnak, manuális medicinának vagy kyropraktikának is. Nagyon különbözik a masszástól. Idősebb az orvostudománynál, gyakorlatilag egyidős az emberiséggel.

Abból indul ki, hogy izületeink és gerincünk csigolyái egy meghatározott szabályos rendben helyezkzdnek el. Idővel ez a rend felborul különböző okokból (helytelen tartás, mozgásszegény életmód, izomgyengeség,  sok stressz, káros földsugárzások, balesetek, stb.)  S ilyenkor izületekink mozgástere beszűkül, ezt talán még észre sem vesszük, viszont idővel ill. a fent felsorolt okok ismétlődésével ezek fokozódnak. Innen csak egy lépés a deformitások  kialakulása, pl. : mindig egy bizonyos lábat vagy vállat terhelünk. Minden csigolyához tartozik egy belső szerv , s ezen csigolyák elmozdulásakor  a hozzátartozó szerv immunitása és idegellátása meggyengül. Sok esetben elhúzódó szervi betegségeknél az ok a gerincben található! A betegek jórésze gerincferdült ember. MI A MEGOLDÁS? Itt lép be a képbe a csontokkal foglakozó természetgyógyász, aki helyreteszi a gerinccsigolyákat, és az izületi beszűküléseket oldja. Igy ezzel a módszerrel az okot tudjuk kezelni, (ami nagyon lényeges, hiszen az orvos csak a tünetekig jut el), és igy az embert meg lehet gyógyítani tartósan. Természetesen sokkal egyszerübb megelőzni ezek kialakulását. Akiknek semmilyen látható gondja  még nincs, nekik ajánlom leginkább eme kezeléseket, mert akkor NEM IS LESZ BAJUK! Filozófiámat alapvetően arra építettem, hogy az ember nem csak egy TEST. Van még egy láthatatlan teste is,(energiatest) és egy lelke. E hármat egyszerre lehet csak meggyógyítani, természetes gyógymóddal,  aminek nincs mellékhatása, szövődménye.

Figyelemreméltó, hogy a vezető halálokok  közt a gyógyszermellékhatások  már elérték  a negyedik helyet. És a helyzet romlik. Egyre több szó esik az úgynevezett Pszichoszomatikus betegségekről, melynek jelentése a Psziché (LÉLEK) megbetegíti a Szomát (TESTET). Betegségeink szinte teljesen lelki eredetűek. Több ezer páciensemnél nem találtam eddig kivételet! A rosszhír egyben a jóhír is, hiszen a lelki gond feldolgozásával a test is meggyógyul.

Említett kezelések kb. fél órát vesznek igénybe, ezeket könnyű, laza öltözékben végezzük. Magát a kezelést megelőzi két radiesztéziás mérés, amivel információt kapunk a beteg lelki-testi állapotáról. Asztrológiai tanáccsal látom el pácienseimet,ugyanis minden horoszkóphoz tartozik egy szerv. Ez fontos információ nekem a betegről. Ezen információk alapján 95%-ban Én szoktam elmondani pácienseim bajait. A kezelések nem járnak fájdalommal, ezt azért írom le mert sokan elmondták már nekem mennyire meglepte őket, itt nincs fájdalom.  Nem erre számítottak. Ajánlom 9-90 éves korig. Abban mindenki egyetért, hogy egészségünk a legfőbb értékünk! Vigyázzunk hát rá! 

                                                                             Üdvözlettel: Kelemen István