Heves Megyei Szuperinfóban megjelent riport

Hogy megelőzzük a bajt…

Csontkovácsolás mindenkinek

  Köztudott, hogy a csontkovácsolással milyen rendkívüli módon javulhat a mozgásszervi betegségek állapota, melynél csak egy dolog kezd egyre fontosabbá válni, hogy a megelőzésben talán még jelentősebb szerepe van a természetgyógyászat ezen formájának. Az Egerben élő és rendelő Kelemen István 16 éve kezdte el tanulni és gyakorolja magas szinten a csontkovácsolást, mely tudást Szlovákiában, Erdélyben és Németországban csak a beavatottaktól személyesen vehetett át.

  Az USA-ban már a TB által támogatott gyógymódként elfogadott csontkovácsolásra miért és kiknek lehet szüksége? – kérdeztük az ismert természetgyógyászt.

– Nem túlzás, de mindenkinek. Az egészségeseknek azért, hogy megelőzzék a korosodással együtt járó elkerülhetetlen mozgásszervi betegségeket. Egyszerűbb megelőzni, mint kezelni. A betegeknek pedig minél előbb kell elkezdeni, annál hatékonyabb a gyógyulás.

  Eddig rendben, de meg tudjuk e fizetni?

– Nem jelentős az a 6.000 Ft, amelybe egy kezelés kerül, melyből legfeljebb kettőre, nagyon ritkán háromra van szükség egy év alatt. Célszerű évente az ízületeket ilyen módon helyre tenni, mert ez a legtöbb, melyet az ember megtehet az egészségéért. Ebben szerepel egy radiesztéziás mérés a csontkovácsolás előtt, majd a 30-60 perces kezelés a hátizomzat állapotától függően.

  Erre tényleg mindenkinek szüksége van, de mégis kiknek nem javallott?

– Kivételt képeznek a kóros csontritkulásban, továbbá az áttételes daganatos betegségekben szenvedők. Akik ennél többet kívánnak megtudni, azoknak készséggel állok rendelkezésre a 30/9784-843 illetve a 20/3168-983-as számokon.

  A fenti sorok írója életében először alávetette magát csontjai karbantartásának, mely után bátran állíthatom, hogy egy tévhit is eloszlott belőlem, mely arról szólt, hogy a csontkovácsolás fájdalommal járó kezelés. Bár a kovácsolás szó a kalapácsról, ütésről és a szikráról szól, de ebben az esetben az ízületek kimozgatása egyáltalán nem jár fájdalommal, sőt a végén egész testében megújult emberként léphetünk ki az Hotel Eger & Park-ban tevékenykedő Kelemen István (általános természetgyógyász, alternatív mozgás- és masszázsterapeuta) ajtaján.

Honfi Gábor